GRiSON

25. decembra 2007

LAŽJE SE DIHA

Filed under: Aktualno — grison @ 4:16 popoldan

Dekani

Da lažje diham moja vstopna stran zgleda takole: [klikni na sliko, če želiš videti podrobno]

grison_v_igoogle.JPG

Upam, da ne bo zvenelo le kot reklama. Google je danes veliko več kot samo iskalnik. Priporočam enostavno uporabljajte iGoogle, z njim je zares lahko delati. Ponuja vam, da si sami po želji prilagodite Googlova stran. Seveda je na voljo tudi v Slovenščini. Z njim lahko sledite novicam, shranite datoteko, pregledujete vreme in si dodajate (enostavno si nalimate) različne priljubljene elemente s celotnega spleta. Na voljo je slovar, na današnji dan se je zgodilo, igre, ali pa preprosto pristopite k e-pošti. Z Googlovo inovativno tehnologijo boste preprečili, da prihaja v vaš predal nezaželena pošta (Gmail), na voljo imate dovolj prostora, tako vam ni potrebno brisati sporočil.

V nekaj sekundah lahko v spletu objavite fotografije in videoposnetke. Fotografije lahko z enim klikom naložite neposredno iz Picase. Pošljite fotografije prijateljem in družinskim članom Albume lahko nastavite tako, da so dostopni samo vašim prijateljem in družinskim članom ali pa tako, da so javni ter dostopni celotni. Organizirate si lahko svoj urnik in imate dogodke v skupni rabi s prijatelji. Lahko sledite vsem dogodkom v življenju, usklajujete načrte, si poiščete nove hobije. Imate popoln pregled. Z Google koledarjem si lahko svoje načrte ves čas ogledate, hitro lahko dodajate nove dogodke, ki ste jih shranili v druge programe za koledar, ali dodajate druge zanimive dogodke, ki jih najdete v spletu. Sami odločate o tem, kdo si jih lahko ogleda. Lahko si ustvarite vabilo, pošljete opomnike. Nekatere storitve, ki nam jih dobrodušno in vedno brezplačno ponuja google že nekaj časa tudi sam uporabljam. Imam različne naročene blog objave. Tako mi ni potrebno vsak dan petkrat preverit isto spletno stran samo zato, da bi morda prebral kaj novega. Google to stori namesto mene. Kako preprosto, iz ene strani lahko brskam po wikipediji, filmski bazi, pišem zapiske, vodim kaj moram narediti ali pa enostavno napišem komentar na blogu.

Navodila za uporabo, niso potrebna, vmesnik je enostavno preprost, potrebno se je le prijaviti v sistem, ostalo pa je preprosto narejeno vam na kožo.

Advertisements

4 komentarji »

 1. grison,

  dobro, da vem. Bom pa še tja klikala 😉

  Komentar od vlatka — 25. decembra 2007 @ 10:12 popoldan | Odgovori

 2. sliši se zanimivo in uporabno… bom preverila 😉 . Hvala za info 🙂 .

  Komentar od mikimiska — 25. decembra 2007 @ 10:18 popoldan | Odgovori

 3. Vlatka, saj veš, sem slovenski bloger, v vlogi blebetanja. Včasih tudi slepa kura zrno najde. Meni je to zelo priročno.

  Komentar od grison — 26. decembra 2007 @ 5:19 dop | Odgovori

 4. Mikimiška, samo klikni, stvar kar sama deluje. No, kakšen link je pri tem vsekakor potrebno nalimati.

  Komentar od grison — 26. decembra 2007 @ 5:22 dop | Odgovori


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.