GRiSON

25. decembra 2007

SLOVENSKA ISTRA DOBRO JUTRO

Filed under: Aktualno — grison @ 2:07 popoldan

Dekani

grison_dedekmraz.jpg

Zadnjič sem brundal, kot star pokvarjen medo, češ da nekateri veselo kopirajo novice na netu, ter jih objavljalo v svojih postih. Naj mi bo danes oproščeno. Sem si dovolil narediti ravno to. Slovenska Istra DOBRO JUTRO je v soboto 22. decembra 2007 objavila članek Maje Vovk, Dragi dedek Mraz. Povzetek sem kopiral ter ga na blogu objavljam v celoti.

V tem pismu ti pošiljam seznam mojih želja za leto 2008 s prošnjo, da mi jih izpolniš:

Ker se mnogi že zadolžuje­ jo, da bi sploh normalno živeli, te prosim, da zaustaviš divjanje cen in da naši vladi pošlješ koga, ki ga bo hotela poslušati, ko jo bo učil osnov ekonomije, kako ustaviti inflacijo.

Lastnikom in managerjem naših podjetij dopovej, da so dolžni del dobička, ki ga dosegajo s pomočjo težkega in prekomernega dela delavcev, deliti z njimi.

Delavcem dopovej, da zgolj s tarnanjem nad svojo usodo ne bodo zaživeli bolje. Morajo se organizirati, a tudi narediti kaj na sebi. Brez dodatnega izobraževanja in usposabljanja v sodobnem svetu ni več mogoče delati uspešno.

Pohvali sindikate, da so se končno prebudili, a jim povej, naj bolj okrepijo sindikalne organizacije v vsakem posameznem podjetju in tam – poleg višjega zaslužka – terjajo tudi boljše pogoje dela in možnosti usposabljanja.

Pohvali tudi nas novinarje, ki smo bili (čeprav pozno) prvi, ki smo si upali dvigniti glas zoper resne vladne poskuse krnjenja medijske svobode, a posebno opozori takšne med nami, ki vidijo svet zgolj skozi prizmo levega ali desnega političnega bloka in ki včasih javno linčajo povsem nedolžne ljudi.

Vplivaj na naše in tuje voditelje, da namesto za orožje, takoj začnejo namenjati denar varstvu okolja in za rešitve, kako preprečiti ali vsaj omiliti nadaljnje naravne nesreče kot je bila na primer letošnja ujma na Gorenjskem in Štajerskem.

Ko smo že pri orožju, te prosim, da nam v letu 2008 dokončno razjasniš umazane posle tistih naših osamosvojiteljev, ko so si stlačili v žepe (beri: na tuje bančne račune) denar, od prodaje orožja. Ko pa ti pišejo otroci, da bi radi za Novo leto puško, jim prosim daj v vrečo raje računalo ali dobro knjigo, da se bodo v odraslih letih ukvarjali s kakovostjo življenja, ne pa igrali z življenji.

Čeprav si dedek Mraz, bodi širok in se usedi za mizo z Božičkom. Prepričaj ga, naj gre v Vatikan in tudi na slovenske škofije in jim razloži, da je njihova naloga skrb za človeške duše, ne pa za njihovo čim večje premoženje. Ljudem naj duhovniki v cerkvah tudi v prihodnje pridiga jo o poštenju, a naj ga bolj spoštujejo tudi sami.

Obišči, prosim, tudi naše zdravnike. Pohvali njihovo znanje in trdo delo, a nekaterim razloži, da se motijo, če mislijo, da so bogovi. Niso edini, ki kaj znajo, zato naj bodo z ljudmi (zlasti bolnimi) prijazni in ne naduti, pa jim bomo takoj pritegnili v njihovih zahtevah za višjimi plačami.

Poslancem in vsem, ki bi to radi bili v prihodnje, za novo leto prinesi knjižico bontona. Povej jim, da je vloga poslanca zahtevna zadeva in da to ni za tiste, ki polovice zadev v DZ-ju sploh ne razumejo in potem za govorniškim odrom samo ponavljajo stališča, ki jim jih je napisala stranka. Parlament je mesto usklajevanja interesov in ne izključevanj in trmastega vztrajanja pri svojem.

Slovenski vladi prinesi veliko čokolade. Pravijo, da ta pomaga k boljšemu počutju in izganja slabo voljo. Letos jo bodo potrebovali. Odvzemi jim vzvišenost in jim daj razuma, da bodo prebrodili še to leto do jeseni.

Jeseni državljankam in državljanom Slovenije podari prosim novo, boljšo oblast. Naj bodo v njej uveljavljeni, a politično novi neobremenjeni strokovnjaki. Naj spoštujejo človekove pravice v vsakodnevnem življenju, in ne z dragimi proslavami, naj iščejo pomoč pri še pametnejših od njih in naj se zavedajo, da jih na volitvah volimo zato, da bodo služili našim, ne pa lastnim interesom.

V mojem imenu zaželi vsem bralcem časopisa Dobro jutro SREČNO 2008, pa čeprav v naslednjem letu ne bomo več skupaj. Nasvidenje in hvala, tvoja

Maja Vovk.

Ramislite, mogoče si tudi vi potihem želite nekaj takega.

Advertisements

1 komentar »

  1. Pod vsak željo se podpišem, kar sem izjavila tudi v drugem blogu 😉 😉

    Komentar od vlatka — 25. decembra 2007 @ 10:17 popoldan | Odgovori


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.