GRiSON

30. decembra 2007

ČE PIJEŠ CVIČEK, ADIJO TIČEK

Filed under: Aktualno — grison @ 8:58 dop

 

Pred časom 11. november 2007 je Strojnik objavil nedolžen post o svojem Martinovanju na dolenjskem. Ob enem Strojnik pravi, da se mu zdijo Dolenjci zelo fajn ljudje. Vendar ne morem reči drugače: DOLENJCI NISO NORMALNI. Takoj mi je bilo jasno, kaj je hotel avtor povedati.

Vendar moj namen ni soditi, so Dolenci fajn ljudje ali ne, so normalni ali nenormalni. Želim samo poudariti, kako se med seboj slabo razumemo.

 

GRiSON: Če moraš piti vsak dan samo cviček, res ne moreš biti normalen.

Strojnik: Par let nazaj, bi se gladko strinjal, zdaj se mi pa vedno bolj zdi, da je to samo izgovor.

GRiSON: Strojnik, dejansko mi po grlu ne gre dol tista kislica, kaj morem sem navajen na rdeče vino Refošk. Ta pa mi je zelo pri srcu. Vendar en kozarček pri kosilu, je zame ravno prava mera.

Strojnik: Tudi sam imam Refošk veliko raje. Tudi dober cviček paše (čeprav je veliko več slabega). Toda napijati se z vinom, še posebno na “komando” mi enostavno ne gre.

GRiSON: Kozarček ali dva pri kosilu prav paše. Vse ostalo pa je pretiravanje, ki človeku samo škodi.

Strojnik: Mene si prepričal. Prepričaj še Dolenjce.

Feri: Zakaj pa hodite na dolenjsko po ozimnico in vino, zakaj kupujete zemljo na dolenjskem, če nismo normalni? Zakaj pa ne hodite v Srbijo z Jankovićem in plešete kolo, p……i Žabarji presrani.

Strojnik: Feri: Daj si spij en kozarček dobrega cvička in se malo skuliraj, potem pa si ta en stavek počasi preberi še enkrat. Kot prvo nisem Žabar, ampak pristni Primorce. Kod drugo, imam na dolenjskem največ kolegov in celo ženo imam z dolenjske. Zemlje tam ne kupujem, ker sem jo dobil skupaj z ženo, pa še hiša je na njej. Vina skoraj ne pijem, krompir pa tudi kupujemo v trgovini. Jankoviča ne poznam, kola pa tudi ne znam plesati, tako, da te moram kar se tega tiče malo razočarati. Si pa definitivno prvi nestrpni Dolenjec, kar sem ga uspel spoznati. Sem mislil, da so vsi fajn. Si sigurno autokton?

Velvet: strojnik, če že daš eno tako izjavo o Dolencih, potem jo vsaj primerno obrazloži v postu in se mi ne zdi fajn pljuvat po vinih (pa naj bo cviček, refošk or whatever), če ti ne odgovarja, ga preprosto NE PIJ! Zgleda pa, da si bil ti v taki družbi, katerim cviček res predstavlja hrano, ampak da potem vse Dolence označiš kot nenormalne, sorry, potem si pa ti potem nenormalen. Pijanci so pa itak po vseh Sloveniji, da pa izpostaviš samo eno območje in nekaj kategoriziraš, je pa žalostno.

Strojnik: Se iskreno opravičujem, če sem bil tako napačno razumljen. Na moj blog ponavadi prihaja zelo malo ljudi in ti vedo, da je velika večina reči zapisanih v hecu. Ponavljam pa, da imam na dolenjskem ogromno pravih prijateljev in da zelo rad zahajam tja. Je pa res, da običajno pivo pijem. In če sta res prava Dolenjca, smo že pobotani.

Velvet: nekateri imajo pač bolj sladko življenje in potem pijejo bolj kisla vina. ni panike, če je bil hec, četudi te bere malo število ljudi, lahko predvidevaš, da boš s takim naslovom pritegnil več bralcev (predvsem Dolencev) in ne vedo vsi, da si se hecal, zato pa tudi potem taka reakcija. lp, uživaj v pivu.

Končno komentira en normalen, ki zna brati post:

zdravje: Joj, joj,kdo pa se tako jezi? Jaz sem čisto dobro razumela, da so Dolenjci noro fajn ljudje. Jih kar nekaj poznam, res so face, gostoljubni in dobrovolni. Strojnik, glavno, da si se imel super na Martinovanju 😉

Strojnik: Med razumnimi ljudmi se da vse hitro zmenit. V bistvu me je najprej presenetilo, da sem bil narobe razumljen, ampak imata fanta po svoje prav. Najbolj smešno je pa pri vsem tem to, da stavek, ki je z velikimi črkami napisan sploh ni moj, apak od pristnega Dolenjca, s katerim nas je pozdravil na odhodu…

Velvet: p.s.: jz sm Dolena in ne Dolenc.

Strojnik: Sorry. Danes mi očitno niti ena ne gre prav.

Velvet: ponavadi majo tipi bolj take “moške” nicke, tko da sm misnla da je po tem logično, da sem punca… se zgodi. lp

“Potrebno je poiskati novo žrtev, očitno je strojnik, kjub vsemu naš (Dolenc).”

Feri: STROJNIK,imaš prav,sem avtohtoni zelo strpen Dolenc brez-Ć-,toda če enemu GRiSONu nekaj ni všeč,naj ne govori nekaj o čemu nima pojma,Jaz sem vinogradnik in normalno da ima vsak svoje najboljše,sploh vino,Nisem pa še nikoli nobenega slovenskega vina kritiziral,trudim se da je moje kakovostno. Jaz sem tudi letos v Münchnu pil veliko vrst piva,pa kljub temu prisegam na -rogove-.Ampak to je moje mnenje. Kaj bi se zgodilo,če bi v enem od šotorov,v katerem je nekaj tisoč Bavarcev pljuval po njih. Mi smo tja vabljeni ne klicani,kot tudi mi Dolenci vabimo v goste in ne kličemo kar je pa razlika GRiSON!!! Strojnik, seveda ti nisem zameru,no malo,zato se mi moraš odkupiti,če ne bom res užaljen…….

Strojnik: Ti samo povej kje in kdaj.

Feri: Ko boš kaj s svojo dolenjsko soprogo križaril po našem koncu-okolica Vinjega vrha-,vas z veseljem povabim na….saj veš kaj???

Po vsem tem sem moral nekaj dodati:

GRiSON: E Feri, Feri, ni vse tako kot misliš. Tudi sam sem vinogradnik. Če pa GRiSONu, kakšno vino ni všeč, pa prav gotovo to lahko na glas pove. Vina so si prekleto različna, saj če si dober vinogradnik, bi to lahko razumel. Vsaka kritika o vinu je še kako koristna in vinogradniku lahko pri tem samo pomaga, da naslednje leto ne naredi enake napake. Lahko pa ti povem, da imam kar nekaj pojma, tudi pri varjenju cvička sem velikokrat sodeloval. Če pa mi neko vino ne potegne, in ni po mojem okusu, imam pravico izbirati in soditi. Dajmo roko na srce, si malo pretiraval, pa tudi tvoje žaljenje ni na mestu.

GRiSON: Cvička pa niti pod razno ne bom pil, pa ga lahko Dolenci še tako hvalite. S tem ne žalim nobenega Dolenca, izražam samo svoj prefinjen okus do cvička, še naprej bom pil, v glavnem tista vina, ki so mi všeč, pa pika.

Strojnik: Vina je za vse dovolj in vsak naj pije, kar mu leži. Škoda se je kregati okoli take stvari, kot je okus. Pri meni se ta še vedno dnevno spreminja, da ne govorim o tem, da se ne pije istega vina ob ribah, kot ob pršutu.

Advertisements

2 komentarja »

 1. Vinske resnice. 😀

  Vse lepo na tvojo stran.

  Katero vino? Beli sladki muškat.

  Uživaj v tem letu! 🙂

  Komentar od VILINČEK — 3. januarja 2008 @ 11:36 dop | Odgovori

 2. Vilinček, ne belo, rdeče je dobro 😀 .

  Komentar od grison — 5. januarja 2008 @ 4:11 dop | Odgovori


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.