GRiSON

23. marca 2008

MOGOČE BI DANES MALO HUJŠALI

Filed under: Aktualno — grison @ 8:44 dop

Dekani

Ja, preden razložim svoje skromne in grde misli, vsak post ima nek navdih, nek razlog da je nastal. Tale moj post je nastal samo zato, ker ko sem pogledal na sosedovo dvorišče, in videl tisti dve debeli mladi riti. Samo eno stegno je debelejše od moje riti. Če bi bil vzrok debelosti bolezen, bi še nekako razumel. Vendar če mora biti otrok že pri 16-tih, tako obilno okrogel, malo gibanja ne bi prav nič škodovalo. Namesto kolesa jim starši kupijo motor in jim omogočijo še večje lagodje.

Nekatere stvari se mi uprejo do take mere, da moram nekaj napisati na papir. Že nekaj dni smo v pomladi in če je kakšna kila špeha odveč je že čas, da se zamislimo in ukrepamo.

grison_shujsati.jpg

Da je preprosto in revno okolje lahko tudi prizorišče čudežev in velikih reči. Poiščimo smisel v naravi, saj ni potrebno igrati prestižnega in dragega golfa. Dovolj je, da nataknemo športne copate in se poženemo z lahkotnim tekom v naravo .

Ko sem pred letom hodil po Rimu in opazoval cerkve v vseh njenih lepotah in bogastvu, sem malo podvomil v svoje besede. Vse to bogastvo, ki ga danes lahko tam opazujem je vzklilo v revščini. Nekaj tisoč pridnih rok je oblikovalo majhne detajle za kraljestvo, ki mu ni para. Njihove roke so ustvarjale oblike, kot da bi to ustvarila narava. Tako kot mravlje ustvarjajo mravljišče, so ljudje gradili stavbe z nadčloveškimi napori.

Za tek ni potrebno veliko napora, ni potrebno veliko naprezanje, če postanemo zadihani, zmanjšamo tempo, ali pa tek spremenimo v hojo. Dovolj je vztrajno malo tekati dvakrat ali trikrat na teden po 30 do 35 minut.

Danes predlagam en dober tek s sosedom, lahko bi uspešno tekmovala med seboj. Pri vsem tem je najbolj pomembno, da se pri tem ne bi sprla. Včasih smo malo za zabavo malo za res med sosedi igrali nogomet. Ali skupaj tekli, in po malem med seboj tekmovali, kdo bo boljši. Pa je čisto zares stvar zelo dobro delovala, še več bili smo bolj povezani in še močneje združeni.

Vse bolj smo razkosano pleme, ki se v življenju ne more uveljaviti, dokler se ne združi v celoto. Verjetno ne bom nikoli dočakal epiloga. Zakaj je bilo potrebno da se je pleme razcepilo v četvero narodov s četvero čisto samostojnih kultur. Po krvi smo bili bratje, po jeziku bratranci, po kulturi pa tako, no malo bolj tuji.

To odtujevanje pa še kar naprej traja, včasih ne govorimo istega jezika, malo športa bi lahko pripomoglo do boljših med sosednih odnosov. Zmeraj manj je složnosti in razumevanja, še vedno pa velja zdrav duh v zdravem telesu.

Advertisements
TrackBack URI

Create a free website or blog at WordPress.com.